0 Kč / 0ks

Jak vybrat matraci

Rádi poradíme všem, kteří si chtějí vybrat novou matraci nejen podle ceny, ale na základě relevantních informací. Pokud Vám není cokoliv jasné, můžete nám zavolat nebo napsat na obchod@ortopedickematrace.cz

Jak vybrat postel do dětského pokoje

Děti rostou jako z vody, a tak se není co divit, že než se nadějete, je jim dětská postýlka malá. Kdy je příhodný čas vyměnit dětskou postýlku za velkou postel, necháme na vás. Někdy je tím správným impulzem chvíle, kdy dítě přestane používat plenky. Nebo u živějších dětí doba, kdy začínají samy vylézat z postýlky a hrozí nebezpečí pádu. Ať už je důvod výměny postýlky jakýkoliv, v dnešním článku vám poradíme, jak vybrat postel do dětského pokoje tak, abyste byli spokojeni nejen vy, ale hlavně vaše dítě.

25.07.2019
Jak vybrat anatomický polštář

Naši předkové to měli v minulosti při výběru polštářů lehké. Není to tak dávno. Mnozí si ještě pamatují péřové polštáře našich babiček. Některé domácnosti na venkově tyto polštáře stále používají. Doba se však hodně změnila a s ní i nabídka polštářů. Nejednou je pro řadu lidí při nákupu polštáře problém vybrat si ten správný. Vyznat se v různých tvarech, materiálech, druzích, které jsou v nabídce, je někdy skutečně těžké.

25.07.2019
Vybíráme matraci pro alergika

Alergie patří k civilizačním onemocněním, které charakterizují moderní dobu. Alergiků je pořád víc a potřeba vytvořit pro ně prostředí, které by jim vyhovovalo, je pořád aktuální. Alergeny se totiž neskrývají jen v srsti zvířat nebo v kobercích. Stejně nebezpečná může být i postel. Víte, které matrace jsou pro alergiky nejvhodnější a proč? Připravili jsme si pro vás přehled, který vám pomůže zorientovat se v nabídce na trhu.

03.05.2019
Roztoče v posteli - jak se jich zbavit?

Roztoči jsou nechtěnými obyvateli každé domácnosti, ať už se vám to líbí, nebo ne. I když je nevidíte, určitě vám v domě dělají společnost. Boj s takovým neviditelným nepřítelem je velmi obtížný.

25.01.2018
Víte, jak si užít spánek, i když jste mimo domov?

Nespavost první noci v neznámém prostředí je biologický jev, kterému se mnozí nevyhnou. Můžete si však osvojit řadu účinných triků, jak ji zmírnit.

14.01.2018
Měkké matrace - tvrdost rozhoduje při výběru

Do příliš měkké matrace se vaše tělo zaboří. Páteř není ve správné poloze, a tím pádem nemá dostatečnou oporu. Nemůžete se přirozeně otáčet a způsobuje vám to časté buzení. Vaše svaly si v noci neodpočinou a musí neustále pracovat, protože se snaží dostat záda do vhodné polohy.

08.12.2015
Jaké jsou tvrdé matrace a čím jsou výjimečné?

Na to, aby byly tvrdé matrace tvrdými, musí obsahovat určité materiály, které jim tuto tvrdost zabezpečí. Mezi nejrozšířenější složky patří kokos, RE pěna nebo studená pěna. Matrace jsou tvořené kombinací těchto základních složek spolu s dalšími materiály, tak, aby došlo k zdůraznění jejich předností.

01.10.2015
Součástí moderní matrace je snímatelný potah

Zdravý člověk vypotí v průběhu noci v době spánku až několik decilitrů tekutiny, která projde prádlem a do matrace. Proto musí být zdravotní matrace dostatečně prodyšná a musí být schopna tuto vlhkost absorbovat a později odvětrat. Tím poskytuje spícímu dokonalý pocit suchého pohodlí v průběhu celé noci a celého spánku.

18.06.2015
Zónované matrace pro kvalitní spánek v poloze na boku

Každá část našeho těla potřebuje při spánku v poloze na boku jinou oporu a právě výrobky s rozdílnými anatomickými zónami tomuto požadavku vycházejí vstříc.

17.06.2015
Správný výběr matrace podle materiálu a složení

Vhodně zvolená matrace poskytuje v kombinaci s podkladem dostatečnou vzdušnost a zaručuje dokonalé rozložení hmotnosti, čím je zaručena ideální anatomická poloha páteře a uvolnění kostního svalstva v době spánku.

23.04.2015
234