0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Jak vybrat matraci pro dítě?

Dítě ve svém vývojovém období potřebuje více zdravého spánku než my dospělí. Proto je důležité vybrat nejen kvalitní postel, ale zejména matraci. Dítě spí zpočátku až 15 hodin denně, proto při její koupi myslete na všechny faktory, které ovlivní jeho celkový vývoj.

20.07.2023
Spíte se svým pejskem? Pomáháte si tím ke  kvalitnějšímu odpočinku

Nějak se stalo zvykem, že psi do postele nepatří. Prý to může vést k neklidnému spánku, a dokonce k poraněním či nemocem. Nedávné studie však zjistily, že když máte svého pejska nablízku před usnutím, můžete dopomoci
vám i vašemu pejskovi k lepšímu spánku.

02.01.2024
Jak se vyspat s miminkem? Praktické tipy pro novopečené rodiče

Příchod dítěte do rodiny s sebou přináší několik změn. Jednou z nejvýznamnějších je konec běžného spánkového režimu rodičů. Vyzkoušejte naše osvědčené rady a naučte se, jak se s miminkem dobře vyspat.

01.02.2024
Spíte v dostatečné tmě?

Spánek patří mezi nejdůležitější fáze dne. Naše tělo dostává prostor pro regeneraci a doplnění energie. Prostředí, postel, matrace, teplota, ticho – tyto a další faktory ovlivňují to, jak dobře se každou noc vyspíme. Jednou z podmínek je také světlo. 

27.09.2023
Vrchní matrace zvýší kvalitu spánku

Chcete zlepšit zážitek z odpočinku na vaší stávající matraci? Nebo zvažujete pořízení záložní matrace, která zvýší komfort během příležitostného přespání vašich hostů na rozkládací pohovce? Vrchní matrace (tzv. topper) dokáže obojí. 

07.04.2023
Mají sny hlubší význam? Nejznámější teorie odhalují, co znamená noční snění

Existuje spousta snářů, které podrobně vysvětlují, co jednotlivé sny znamenají. Podle nich jsou to jakési symboly, které nám prozrazují, co nás v budoucnu potká. Avšak to, co se nám zdá, ve skutečnosti odráží naše vzpomínky, obavy nebo touhy. Přečtěte si, co si o tom myslí odborníci.

28.11.2023
Naučte se, jak „vypnout“ neodbytné myšlenky na práci před spaním

Pokud máte psychicky náročné zaměstnání, může být obtížné nechat pracovní problémy v práci a po pracovní době relaxovat. Práce může zaměstnávat vaši mysl během řízení, jídla nebo rozhovoru s rodinou či přáteli. Snaha ovládnout svou mysl však obvykle zesílí, když je čas jít spát.

12.02.2024
Jak na kvalitní spánek v menopauze

Problémy se spánkem se u mnoha žen v období menopauzy, perimenopauzy a postmenopauzy výrazně zvyšují. Naštěstí existují způsoby, jak si i v tomto náročném období dopřát potřebný odpočinek.

13.03.2023
Hledáte moderní matrace z přírodních vláken? Vyzkoušejte matrace se složkou z koňských žíní

Žíně z koňské hřívy a ocasu se používají v luxusních matracích, kde poskytují kombinaci podpory a pohodlí. Proto jsou ideální pro lidi, kteří hledají matraci s výplní z přírodních vláken. V minulosti si výrobky zhotovené s použitím koňských žíní mohli dovolit jen majetnější lidé z vyšších vrstev. A přestože i dnes je matrace z koňských žíní stále považována za luxusní produkt, je už naštěstí mnohem dostupnější.

15.04.2021
Na které straně postele spíte? Podívejte se, co o vás prozrazuje vaše volba

Možná jste se nad výběrem strany postele nikdy nezamýšleli. Přesto si vždy vybíráte tu samou, u okna nebo u dveří, ať už spíte kdekoli. Podle nejnovějších výzkumů však to, co se zdá jako zvyk nebo čistě praktické rozhodnutí, o vás může prozradit mnohem víc, než si myslíte.

16.10.2023
123