0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Hypersomnie aneb co byste měli vědět o nadměrné spavosti

Ospalost a usínání během dne, přestože v noci spíte více než dostatečně, může znamenat, že trpíte hypersomnií. O co přesně jde a jak si s tím vypořádat, vám prozradíme v našem článku.

22.11.2022
Časné ranní probouzení - co dělat, když se budíte příliš brzy?

I s kvalitními tmavými závěsy se nám může stát, že se vzbudíme dřív, než bychom si přáli. A přestože je takové probuzení poměrně skličující, ještě nepříjemnější je, pokud nemůžeme znovu usnout. Přečtěte si, co ovlivňuje naši schopnost spát déle, jaké jsou příčiny brzkého ranního probouzení a jak je překonat.

26.04.2023
Jaké jsou tvrdé matrace a čím jsou výjimečné?

Na to, aby byly tvrdé matrace tvrdými, musí obsahovat určité materiály, které jim tuto tvrdost zabezpečí. Mezi nejrozšířenější složky patří kokos, RE pěna nebo studená pěna. Matrace jsou tvořené kombinací těchto základních složek spolu s dalšími materiály, tak, aby došlo k zdůraznění jejich předností.

01.10.2015
Můžete spát méně než 7 hodin za noc a cítit se odpočatí? Zjišťovali jsme za vás

Plnohodnotný noční spánek je nejen příjemný, ale zlepšuje také duševní výkonnost a posiluje celkové zdraví. Většina dospělých potřebuje více než 7 hodin spánku za noc a děti i dospívající vzhledem ke svému vývoji dokonce ještě více. Co ovšem v případě, když si takový luxus prostě nemůžete dovolit?

08.11.2022
Optimální délka spánku podle věku. Zjistěte kolik byste měli spát vy, nebo vaše dítě

Spánek je předmětem zkoumání, ať už vědců nebo obyčejných lidí, již dlouhá léta. Jednou z nejdůležitějších a nejčastěji řešených věcí ohledně spánku je to, jaká by měla být jeho délka. Jak dlouho spát? A co spánek dětí? Tady najdete odpovědi na všechny tyto otázky.

12.04.2019
Ověřené tipy pro lehké spáče, které vzbudí i nejmenší hluk

Některé lidi probudí i šepot. Jiným nedělá problém spát při puštěné televizi a neprobudí je ani hlasité bouchnutí dveřmi. Pokud máte lehký spánek, určitě vás zajímá, jak si spánek zlepšit. Proto jsme pro vás připravili několik osvědčených tipů, které určitě využijete. 

16.01.2023
Měkké matrace - tvrdost rozhoduje při výběru

Do příliš měkké matrace se vaše tělo zaboří. Páteř není ve správné poloze, a tím pádem nemá dostatečnou oporu. Nemůžete se přirozeně otáčet a způsobuje vám to časté buzení. Vaše svaly si v noci neodpočinou a musí neustále pracovat, protože se snaží dostat záda do vhodné polohy.

08.12.2015
15 tipů, jak se vyhnout nespavosti a mít kvalitnější spánek

Určitě se vám už někdy stalo, že jste nemohli usnout, nebo jste se každou chvíli budili. Pokud se u vás problémy se spánkem vyskytují zřídka nemusíte panikařit. Je to v pořádku. Ovšem, pokud se problémy vyskytují pravidelně, je potřeba zpozornět.

21.01.2016
Je náměsíčnost nebezpečná? Kdy je somnambulismus poruchou a jak jej řešit

Vstávání a procházení se ve spánku je běžnější u dětí než u dospělých a často se v pubertě samovolně vytratí. Náměsíčný člověk si však během těchto epizod může vážně ublížit, a navíc se musí vyrovnávat s horším spánkem, úzkostí a denní ospalostí.

21.10.2022
Trápí vás syndrom neklidných nohou? Poradíme vám, jak zmírnit jeho příznaky

Pokud trpíte syndromem neklidných nohou, jistě vám nemusíme vysvětlovat jeho příznaky. Nepříjemnou součástí tohoto onemocnění je však skutečnost, že příznaky se neomezují pouze na den, ale doslova znemožňují usnout večer.

09.12.2022
567