0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Věděli jste, že nejhorší poloha při spánku je na břiše?

Každý z nás má svou nejoblíbenější polohu při spánku, ve které se mu nejlépe spí a zároveň nejrychleji usíná. Přemýšleli jste už někdy nad tím, kterou polohu při spánku máte nejraději a upřednostňujete ji před jinými? Pokud je to poloha na břiše, určitě vás nepotěším. Má totiž více negativ než ostatní polohy, proto je považována za nejhorší polohu při spánku.

30.07.2020
Inteligentním osvětlením k lepšímu spánku

Možná si to ani neuvědomujeme, ale světlo ovlivňuje náš každodenní život. Naše spánkové návyky přirozeně řídí východ a západ slunce. Znamená to, že při východu slunce se naše tělo aktivuje a na konci dne dochází k jeho útlumu. Co však dělat, když potřebujeme v noci rozsvítit a nechceme nikoho rušit? Jaké noční osvětlení zvolit, abychom se ráno cítili odpočatí?

12.08.2020
Jak pomáhá čistota v ložnici k vydatnému spánku

Ložnice patří mezi nejdůležitější místnosti v každém domě či bytě. V ní během noci čerpáme potřebnou energii do dalšího dne. A nejen to, v ní spíme a sníme, ale i poleháváme, pokud se s naším partnerem milujeme. Ložnice dokonce bývá i místem spánku maličké ratolesti v prvních měsících života. Všechny tyto činnosti přímo úměrně souvisí s pohodlím, které nám dokáže poskytnout pouze čistá místnost. Vždyť ne nadarmo se říká, čistota půl zdraví.

12.08.2020
Ustlat, nebo neustlat ráno postel?

Ustlaná postel a pořádek v ložnici vypadají pěkně a upraveně. Všichni si jistě pamatujeme na dětství, kdy nás rodiče učili, že bychom si měli ráno dát do pořádku rozházené peřiny a ustlat si je. Možná to i my připomínáme denně svým dětem. Je to ale v pořádku?

25.09.2020
Jak může veganství ovlivnit spánek

Veganství je životní styl, kterým se lidé mimo jiné snaží v maximální možné míře vyloučit ze svého jídelníčku všechny suroviny a produkty živočišného původu. Jde zejména o maso a masové výrobky, vejce, mléko i mléčné výrobky a častokrát i med. Pokud jste se rozhodli stát se veganem, určitě vás zajímá, jak to ovlivní, v dobrém či ve zlém, váš dosavadní život. V našem článku se tedy dozvíte, jak může veganství ovlivnit spánek.

22.01.2021