0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Zónované matrace pro kvalitní spánek v poloze na boku

Každá část našeho těla potřebuje při spánku v poloze na boku jinou oporu a právě výrobky s rozdílnými anatomickými zónami tomuto požadavku vycházejí vstříc.

17.06.2015
Alzheimer a spánek - jejich vzájemná souvislost a rady pro lepší odpočinek

Alzheimerova choroba může mít vliv na všechno, od nálady přes paměť až po běžné chování. Proto není divu, že pacienti, kteří trpí tímto onemocněním, mají často problémy se spánkem. Často to představuje problém nejen pro ně, ale i pro jejich pečovatele či rodinné příslušníky. Abychom lépe pochopili, o co se vlastně jedná, podívejme se na tuto problematiku blíže.

01.07.2021
Chrápání u dětí - co ho způsobuje a kdy může představovat vážný problém?

Zatímco téměř polovina dospělých čas od času chrápe, u dětí není chrápání až tak časté. Kdy je tedy důvod k obavám?

16.01.2023
Usínání v práci: 12 tipů, jak zůstat čerstvý jako rybička

Nedostatek spánku má za následek zhoršení výkonnosti a zvyšuje riziko nehod a úrazů na pracovištích. Pokud se s tímto problémem potýkáte i vy, shromáždili jsme pro vás několik praktických tipů. Čtěte dál a dozvíte se, jak můžete snadno osvěžit své tělo i mysl a přestat v práci podřimovat.

23.05.2023
Globální krize na trhu pěn a její vliv na výrobu a expedici matrací

Jak jste si už možná všimli, současná situace na trhu s matracemi je mimořádně nepříznivá. Akutní nedostatek vstupních surovin potřebných pro výrobu pěn má dalekosáhlé důsledky. Nedostatek se podepsal i na zvýšení cen a prodloužení dodacích termínů vyrobených matrací. Zákazníci tak nyní nedostávají objednané zboží v lhůtách, jak to bylo běžné za normálních okolností.

11.02.2021
Proč je spánek na zádech prospěšný + 6 tipů, jak si ho můžete natrénovat

Pokud se chystáte spát, způsob, jak se ukládáte do postele, může být to poslední, co vás napadne. Přitom snad ani netušíte, že polohy při spánku jsou mnohem důležitější, než si myslíte. Naučte se spát na zádech a probouzejte se ráno svěží a odpočatí. Abyste si na to snadněji zvykli, přečtěte si, jak na to.

17.03.2021
Jak hormony ovlivňují spánek? Zjišťovali jsme za vás

Hormony ovlivňují mnoho oblastí našeho života, od nálady, energie, vzhledu pleti... Jak ale mohou ovlivnit náš spánek? Více informací najdete v našem článku.

21.12.2022
Časné ranní probouzení - co dělat, když se budíte příliš brzy?

I s kvalitními tmavými závěsy se nám může stát, že se vzbudíme dřív, než bychom si přáli. A přestože je takové probuzení poměrně skličující, ještě nepříjemnější je, pokud nemůžeme znovu usnout. Přečtěte si, co ovlivňuje naši schopnost spát déle, jaké jsou příčiny brzkého ranního probouzení a jak je překonat.

26.04.2023
Jaké jsou tvrdé matrace a čím jsou výjimečné?

Na to, aby byly tvrdé matrace tvrdými, musí obsahovat určité materiály, které jim tuto tvrdost zabezpečí. Mezi nejrozšířenější složky patří kokos, RE pěna nebo studená pěna. Matrace jsou tvořené kombinací těchto základních složek spolu s dalšími materiály, tak, aby došlo k zdůraznění jejich předností.

01.10.2015
Co dělat, když nemůžu usnout?

Nepočítejte ovečky, tento starý trik ve skutečnosti málokdy zabere. Mnohem lepší výsledky dosáhnete, pokud se soustředíte na věci, které opravdu pomáhají. Například na teplotu vzduchu v ložnici, vyloučení povzbuzujících nápojů, nebo relaxační cvičení. Podívejte se spolu s námi na osvědčené metody, které při usínání reálně fungují.

03.04.2019
456