0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Součástí moderní matrace je snímatelný potah

Zdravý člověk vypotí v průběhu noci v době spánku až několik decilitrů tekutiny, která projde prádlem a do matrace. Proto musí být zdravotní matrace dostatečně prodyšná a musí být schopna tuto vlhkost absorbovat a později odvětrat. Tím poskytuje spícímu dokonalý pocit suchého pohodlí v průběhu celé noci a celého spánku.

18.06.2015
Jak sny ovlivňují kvalitu spánku + tipy pro krásnější sny

Dobrou noc a sladké sny – tak si obyčejně přejeme před spaním. Přestože neexistuje jednoduché vysvětlení významu a účelu snů, v dnešním článku si povíme více o tom, co můžete podniknout, abyste spali lépe.

04.10.2022
Dobrý a zdravý spánek: režim zdravého spánku, poruchy spánku

Tajemství zdravého spánku? Spánek vůbec není jednoduchá činnost, jak se zdá na první pohled. Nejde ani tak o to, v jaké poloze spíte, ale o to, co se děje v našem mozku. I když navenek to vypadá, že při spánku úplně vypneme a odpočíváme, v naší hlavě se dějí neuveřitelné věci.

18.06.2015
ADHD a spánek – 5 tipů, jak se lépe vyspat, pokud trpíte hyperaktivitou

Lidé s ADHD mají obvykle problémy s usínáním a nočním probouzením. Na druhé straně nejsou schopni vstát včas a nedokáže je vzbudit ani hodně hlasitý budík. Následující rady by vám proto měly dopomoci ke kvalitnímu spánku i přes uvedenou diagnózu.

06.07.2022
Víte, jak si užít spánek, i když jste mimo domov?

Nespavost první noci v neznámém prostředí je biologický jev, kterému se mnozí nevyhnou. Můžete si však osvojit řadu účinných triků, jak ji zmírnit.

14.01.2018
Spánek přes den – ano, nebo ne?

Spánek je nezbytnou součástí života každého člověka. V této oblasti je toho ještě mnoho neobjeveného a neprozkoumaného. Jedno je však jisté, kvalitní spánek je klíčem k tomu, abychom měli následující den dostatek energie. Během spánku dochází k regeneraci organizmu a vrací se nám fyzické a psychické síly. Je však vhodné spát přes den? A jak dlouho?

26.07.2019
Poruchy spánku a migréna spolu mohou souviset. Jak vystoupit ze začarovaného kruhu?

V noci jste se pořádně nevyspali a už víte, že druhý den můžete očekávat záchvat migrény. Nebo vás přepadne migréna a brání vám upadnout do spánku, který by vám přinesl toužebně očekávanou úlevu od bolesti. Naštěstí už víme, jak si můžete pomoci. Přečtěte si o tom více v našem článku.

06.07.2022
Mohou barvy v ložnici ovlivnit váš spánek? Výzkumy naznačují, že ano

Většina lidí si zařizuje ložnici jen na základě svých osobních estetických preferencí. Barvy nábytku a ložního prádla však mohou mít mnohem větší význam, než se předpokládalo. Proto byste při výběru povlečení měli zohlednit i psychologický vliv určitých barev.

22.09.2022
Roztoče v posteli - jak se jich zbavit?

Roztoči jsou nechtěnými obyvateli každé domácnosti, ať už se vám to líbí, nebo ne. I když je nevidíte, určitě vám v domě dělají společnost. Boj s takovým neviditelným nepřítelem je velmi obtížný.

25.01.2018
Je zívání opravdu nakažlivé? Zjistěte, proč vlastně zíváme

Už jste někdy „chytili“ zívání od někoho jiného? Nějaká osoba otevře ústa k velkému zívnutí a vy najednou zjistíte, že podvědomě děláte totéž. Proč se to děje a jak se tato zdánlivě nedobrovolná činnost přenáší z jednoho člověka na druhého? Pojďme se podívat na vědeckou podstatu zívání.

03.09.2022
678