0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Správné polohy při spánku v těhotenství

O tom, že spánek je v těhotenství velmi důležitý, jsme už psali. Stejně tak i o správných polohách při spánku. Ale co se týká spánku v těhotenství, platí to dvojnásob. Žena bývá často po celém dni unavená a kvalitní spánek je základem jejího zdraví. Během těhotenství se spánek o trochu zhorší, což je pochopitelné. Mohly by vám o tom vyprávět všechny ženy, které mají toto krásné, ale náročné období očekávání už za sebou. Podívejme se, jaké faktory ovlivňují kvalitní spánek a které správné polohy v těhotenství dodržovat.

01.08.2019
Znáte těchto 10 typů partnerských poloh při spánku? Zjistěte, co prozrazují o vašem vztahu

Ukázalo se, že poloha při spánku vzhledem k poloze partnera častokrát odhaluje, co se děje v našem podvědomí. Reakce našeho těla na partnera nám totiž mohou hodně napovědět o stavu našeho vztahu. Pokud jste zvědaví, co vaše poloha vypovídá o vašem vztahu, čtěte dál a dozvíte se to.

07.04.2022
Vybíráme spolu vhodnou taštičkovou matraci

Taštičkové matrace patří k nejmodernějším pružinovým matracím. Od klasických pružinových matrací se liší tím, že jednotlivé pružiny jsou samostatně uložené v textilní taštičce. Odtud pochází jejich pojmenování. V dnešním článku vám dáme několik tipů na vhodnou taštičkovou matraci.

29.07.2019
Zdravý spánek u dětí

Spánek je velmi důležitý pro všechny lidi, ale hlavně pro naše malé drobečky. Zdravý spánek dětí ovlivňuje jejich fyzický a mentální vývoj a dochází při něm k růstu a regeneraci sil dětí. Pokud děti trpí nedostatkem spánku, může docházet k poruchám jejich chování, k nesoustředěnosti, mrzutosti nebo impulzivitě. Podívejme se společně na to, jak by měl zdravý spánek u dětí vypadat a jak jim k tomu můžeme napomoci.

01.08.2019
Stará matrace jako pelech pro domácí mazlíčky

Zrecyklujte starou matraci a obdarujte svého nejvěrnějšího přítele originálním dárečkem.

15.05.2019
Co je mikrospánek a proč může být nebezpečný?

Řídíte cestou domů po dlouhém pracovním dni a najednou si uvědomíte, že si nepamatujete, jak jste ujeli poslední kilometr. Nevíte, jestli svítila červená nebo zelená, když jste projížděli křižovatkou, a možná jste dokonce zapomněli odbočit. Už jste něco podobného zažili? Pokud ano, tak jste překonali mikrospánek.

10.03.2022
Jaká matrace je vhodná pro lamelové rošty?

Každá postel se skládá ze tří prvků – konstrukce lůžka, matrace a roštu. Rošt je stejně důležitý jako matrace a jeho výběr by měl předcházet výběru matrace. Slouží k odlehčení matrace a rovnoměrně rozloží zátěž. Chrání postel před vlhkostí, odvětrává matraci a zajišťuje její optimální provzdušňování. Tím zabraňuje množení roztočů a plísní. Rošty dále rozdělujeme na pevné a pružné. V dnešním článku si povíme víc o pružných lamelových roštech a o tom, jaké matrace jsou na ně vhodné.

01.08.2019
Jak se správně starat o matraci?

Přinášíme Vám 10 praktických tipů, jak se správně starat o matrace nejen z naší nabídky. Dodržováním těchto rad a tipů prodloužíte životnost matrace a zároveň zabezpečíte optimální hygienu Vašeho lůžka během celé životnosti.

17.03.2015
Zdřímnutí, kofein nebo kvalitní spánek?

Rozšířený jev popoledního útlumu organizmu, malátnosti a vyčerpanosti se vyhne jen málokomu. Jeho příčiny mohou být odlišné, ale příznaky bývají stejné – časté zívání, letargie, strnulé svaly, oslabený zrak, náladovost, bolesti hlavy. Většinou se přihlásí mezi jednou a třetí hodinou po poledni a odezva na tyto příznaky mívá několik podob.

01.08.2019
Necháváte svého psa spát s vámi v posteli? Prozradíme vám, co byste měli vědět

Všichni máme rádi své psí společníky. Mnozí majitelé psů dokonce umožňují svému psovi v noci spát spolu s nimi. Pokud k nim patříte i vy a zaznamenali jste zhoršení kvality svého spánku či projevy alergie, případně se objevily problémy s chováním psa, možná je na čase to přehodnotit.

04.02.2022