0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Nejmodernější: matrace ze studené a líné pěny

Matrace z moderních pěn poskytují optimální podporu lidskému tělu při ležení ve všech polohách, a vyhovují tak náročným individuálním požadavkům zákazníků.

29.07.2019
Jak se vyspat, pokud užíváte léky, které způsobují nespavost

Insomnie, tedy nespavost, je častý vedlejší účinek mnoha běžně užívaných léků na předpis. Přečtěte si, jak se můžete vyspat i přesto, že vám to nežádoucí účinky léků nechtějí dovolit.

27.07.2021
10 rostlin, které se vyplatí pěstovat v ložnici pro lepší spánek

Rostliny v domácnosti neslouží jen k dekoraci. Naopak dokážou podpořit dobrou náladu, pomoci při soustředění či zvýšit kvalitu ovzduší. Prozradíme vám, jaké květiny byste měli dát do ložnice, abyste si zlepšili celkové zdraví a spánek.

17.05.2022
Spánková hygiena – základní pravidla pro zdravý spánek

Zdravý člověk prospí až třetinu svého života. Spánek však není jen formou odpočinku, ale je nezbytný pro regeneraci celého organizmu.

29.07.2019
Nakupujte kvalitní matrace

Výběr kvalitní matrace je jedním ze základních předpokladů našeho klidného a zdravého spánku. Stejně jako v jiných oblastech došlo i při výrobě matrací k velkému pokroku. V nabídce se objevilo velké množství inovací a zákazník dostal možnost volby.

29.07.2019
Péče o novou matraci + užitečné tipy ohledně matrací

Aby si nová matrace zachovala své vlastnosti co nejdéle, je potřeba se o ni správně starat. Jen tak si dopřejete opravdu zdravý spánek a vaše tělo si pořádně odpočine. Přečtěte si více a dozvíte se, jak pečovat o matraci a prodloužit tím její životnost.

01.07.2021
Jaké jsou správné polohy spánku?

Spánek je neoddělitelnou součástí našeho života. Průměrně prospíme téměř 1/3 dne. Dobrý spánek je velmi důležitý pro regeneraci těla i pro paměť, ale jeho kvalita záleží na různých faktorech. Patří mezi ně nejen délka spánku nebo vhodně zvolená matrace, ale také správná poloha při spánku. Ta také ovlivňuje naše zdraví, například fungování svalů, trávení činnost srdce atd.

Často se vám stává, že se ráno probudíte úplně polámaní nebo unavení, i když jste spali dostatečně dlouho a máte kvalitní matraci? Na vině může být právě zmiňovaná nesprávná poloha, ve které spíte. Na dalších řádcích si rozebereme různé polohy při spánku a pokusíme se najít tu správnou, abyste si během spánku odpočinuli a vzbudili se svěží.

01.08.2019
Kvalitní spánek a pevné kosti spolu úzce souvisí. Prozradíme vám, jak

Věděli jste, že nedostatečný spánek souvisí s nízkou mineralizací kostí a má přímý vliv na osteoporózu? Křehké a lámavé kosti nejsou ničím neobvyklým především u žen ve vyšším věku, ale potrápit mohou opravdu každého. Dostatečný a hluboký spánek přitom může výrazně pomoci.

18.04.2022
Porovnání matrací s paměťovou pěnou

Porovnání nejprodávanějších matrací s paměťovou pěnou z naší akční nabídky: DUO VISCO, MEMORY COMFOFT a LORETA.

29.07.2019
Hyperhidróza + tipy, jak bojovat s pocením během spánku

Pokud se v noci hodně potíte, a není vám horko, může jít o onemocnění zvané hyperhidróza. Projevuje se nadměrným pocením, které může mít negativní dopad i na kvalitu spánku. Přečtěte si více o tom, co ji způsobuje a co je pro ni typické. Přinášíme vám dobré rady, jak si můžete pomoci.

31.05.2021