0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Nemůžete dítě uspat? Poradíme vám, jak na to

S tímto problémem se potýkali určitě všichni rodiče malých ratolestí. Večer chtějí jít do postele, ale jejich miláček ještě ne. I když je najezený, přebalený a vše zdá se být v pořádku, místo spokojeného spánku slyšíme pláč. Univerzální metoda uspávání dítěte neexistuje. Důležité je identifikovat důvod, proč nemůže dítě usnout, a až potom se pokusit ho uspat. Nabízíme vám pár jednoduchých tipů, kterými je možné toho snadněji dosáhnout.

20.10.2020
Historie postele aneb pohodlný spánek kdysi a dnes

Už odpradávna člověk miluje komfort a nejinak je tomu i dnes. Po každodenním stresu si chceme odpočinout a načerpat síly v kvalitní posteli. Ne vždy však byla postel tak příjemná a měkká. Zamysleli jste se někdy nad tím, na jakých postelích spávali naši předkové a jaká je vlastně historie postele? Pokud vás to zajímá, čtěte dále.

29.07.2019
Jak naučit dítě spát samo?

Je samozřejmostí mnohých českých rodin, že v prvních měsících života mají rodiče dítě ve vlastní ložnici. Je to velmi praktické, zejména v období kojení a tehdy, když je potřeba několikrát za noc vstát k maličkému dítěti, než si získá správné spánkové návyky. Dříve či později však nadejde čas, kdy by dítě mělo spát samo ve vlastním pokoji. Dosáhnout toho je ale někdy velmi obtížné.

19.11.2020
Potřebují ženy víc spánku než muži?

Říká se, že ženy na rozdíl od mužů dokážou dělat víc věcí najednou a jejich mozek pracuje složitěji. To znamená, že potřebují i více času na jeho regeneraci. A co mozku poskytuje nejlepší odpočinek? Hádáte správně, není to nic jiného než právě spánek.

01.08.2019
10 věcí, které můžete dělat z postele během lockdownu

Druhá vlna koronaviru je už dávno tady a s ní spojená omezení či nouzový stav, který může trvat nejen tři týdny, ale i dva či tři měsíce. Děsí vás ta představa? Mnozí nemohou chodit do práce, jiní pracují z domu, a dokonce ani studenti nechodí do školy. Aby se člověk nezbláznil, měl by se naučit odpočívat a věnovat se všemu, co poslední roky zanedbával. Nabízíme vám několik tipů, které můžete dělat během lockdownu z pohodlí vlastní postele.

16.12.2020
Proč je spánek důležitý pro dospívající

Během puberty je rozpor mezi sociálními a biologickými hodinami výraznější než v kterémkoliv jiném období lidského života. Dospívající doslova honíme do postele a ráno je zase nemůžeme donutit vstát. Obecně je známé, že méně než šest hodin spánku má škodlivý vliv na lidské zdraví. U adolescentů však může být tato hranice i vyšší. Vědci totiž zjistili, že nedostatek spánku je spojen nejen s horší koncentrací nebo komunikací, ale i s horšími známkami.

01.08.2019
5 tipů, jak se zahřát v posteli během zimy

Pro mnohé zimomřivé lidi je zimní období zatěžkávací zkouškou. Vnější teploty jsou hluboko pod nulou a dům či byt ne a ne pořádně vyhřát. A postel? Ta je celá studená a když do ní vlezeme, chvíli trvá, než se vyhřeje.

26.12.2020
Budíte se s bolestí hlavy? Prozradíme vám důvody

Vzbudit se ráno s bolestí hlavy není zrovna ideální start do nového dne. Čeká vás přece tolik povinností, které musíte zvládnout! Abyste takovému stavu mohli v budoucnu předejít, měli byste vědět, co může být jeho příčinou. Přinášíme přehled nejčastějších faktorů, které mohou za ranní bolesti hlavy a také tipy, které vám přinesou úlevu od tohoto trápení.

20.08.2019
Takové jsou důsledky, pokud spíte na špatné matraci. Netrpíte na ně i vy?

Rána bývají někdy obtížná. Pokud se však pravidelně budíte s bolavými zády nebo vás dokonce ráno po probuzení pobolívá celé tělo, něco není v pořádku. Ačkoli tyto bolesti mohou pocházet z různých zdrojů, měli byste zvážit i ten, který vás dosud možná ani nenapadnul: stará, proleželá nebo nevhodně vybraná matrace. Přečtěte si o tom více v našem článku, kde vám také poradíme, co můžete udělat, abyste to napravili.

10.12.2019
Jaké přírodní materiály najdete v matracích?

Matrace jsou důležitou součástí našich postelí. V průběhu let se jejich nabídka znásobila a běžnému člověku při jejich koupi přibyly vrásky na čele. Vyrábějí se z různých materiálů, ať už přírodních nebo umělých. My se dnes zaměříme na základní přírodní materiály v matracích, se kterými se můžete setkat při jejich koupi.

08.01.2020