0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Vyrušuje vás partner při spaní?

Máte partnera, s nímž sdílíte všechno dobré i zlé? Jedna ložnice a jedna společná postel může být pro manžele nebo partnery zdrojem neskutečné romantiky. Společné každodenní chvíle při usínání a společné probouzení prý posiluje mezi dvěma lidmi vztah. Jenže nejde vždy jen o romantiku. Během spánku ve společné posteli můžeme zažít i nepříjemné chvíle.

26.07.2019
Jak se zotavit po probdělé noci? Zvládněte důsledky, které s sebou přináší nedostatek spánku

Ať už z vlastní vůle nebo přinuceni okolnostmi, v noci jste spali velmi málo a nyní vás čeká nový den se všemi svými povinnostmi. Bez ohledu na to, proč jste v noci nespali, následky na sebe nenechají dlouho čekat. Jaký je nejlepší způsob, jak se s nedostatkem spánku vypořádat?

09.06.2022
Jak vybrat postel do dětského pokoje

Děti rostou jako z vody, a tak se není co divit, že než se nadějete, je jim dětská postýlka malá. Kdy je příhodný čas vyměnit dětskou postýlku za velkou postel, necháme na vás. Někdy je tím správným impulzem chvíle, kdy dítě přestane používat plenky. Nebo u živějších dětí doba, kdy začínají samy vylézat z postýlky a hrozí nebezpečí pádu. Ať už je důvod výměny postýlky jakýkoliv, v dnešním článku vám poradíme, jak vybrat postel do dětského pokoje tak, abyste byli spokojeni nejen vy, ale hlavně vaše dítě.

25.07.2019
7 tipů, jak dosáhnout kvalitního spánku

Kvalita spánku zásadně ovlivňuje nejen náladu, ale i život člověka. V případě jeho nedostatku dochází k podráždění či ztrátě chuti k jídlu. Dlouhodobá nespavost pak může vést až k depresi. Neklidný spánek je také spojován se žaludečními potížemi a kardiovaskulárními onemocněními. Naopak, po dobrém odpočinku se lépe soustředíme, jsme efektivnější a máme energie na rozdávání. Ale jak dosáhnout kvalitního spánku, pokud máme problémy s usínáním a buzení o půlnoci je pro nás už normální?

29.07.2019
Věděli jste, že nekvalitní spánek a nadváha spolu souvisí? Přečtěte si, jak

Není žádným tajemstvím, že lidé trpící nadváhou mají různé zdravotní problémy včetně vysokého krevního tlaku, srdečních onemocnění, diabetu a mnoha dalších. Už méně se však ví, jak nezdravá tělesná hmotnost dokáže ovlivnit jejich spánek. Přečtěte si o tom více v našem článku.

08.08.2022
Tipy, jak bojovat s poruchami spánku při depresi

Deprese je jedním z nejčastějších duševních onemocnění na světě. V podstatě existuje několik typů deprese s různými příčinami, které se navzájem odlišují některými příznaky. Existuje však jeden symptom, který je pro všechny typy depresí společný, a tím jsou poruchy spánku.

04.02.2022
Matrace pro dva nebo raději dvě zdravotní partnerské matrace?

Pohodlí je při spaní velice důležité. Někdo potřebuje měkkou matraci, jiný zase tvrdší. Jak to ale sladit v případě, že má každý z partnerů rozdílné nároky? Ukážeme vám, jaké výhody má jedna velká partnerská matrace a proč někteří nedají dopustit na dvě menší.

26.07.2019
9 největších mýtů o spánku

Spánek je pro organizmus velmi důležitý a je neoddělitelnou součástí našeho života. Je bezpochyby pravda, že mnozí lidé mají v současnosti problémy se spaním, a proto uvěří různým zaručeným tipům, na které narazí. O spánku se můžeme dočíst spoustu informací, doporučení i faktů, jimž slepě věříme, ale ve skutečnosti může jít jen o obyčejné mýty, kterým bychom neměli věřit.

29.07.2019
Způsobuje vám ucpaný nos problémy se spánkem? Zjistěte, co může být příčinou

Ucpaný nos nás častokrát netrápí jen ve dne, ale i v noci. Způsobuje ztížené dýchání, probouzení, pocity diskomfortu a dušení. Za zdánlivě jednoduchým příznakem se přitom mohou skrývat různé příčiny. Zjistěte, o co jde ve vašem případě a zbavte se problémů s ucpaným nosem co nejdříve.

25.08.2022
Narušuje vám změna času spánek? Vyzkoušejte tyto rady a zapomeňte na nespavost

Přechody z letního na zimní čas a naopak mohou vyvolat problémy se spánkem a nespavost. Nenechte se ovlivnit těmito změnami a vyspěte se pořádně. Začtěte se do našich tipů a zařaďte je do svého denního harmonogramu. Díky nim budete schopni přivítat ráno plní energie a s úsměvem začít nový den.

10.01.2022
789