0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

4 tipy, jak si vybrat správnou pěnovou matraci

Pěnové matrace jsou rychle se rozvíjející alternativou k pružinovým matracím, protože se přizpůsobují křivkám těla, čímž mu poskytují vynikající komfort a oporu. Vědět, co hledáte, je při výběru ideální matrace, která nejvíce vyhovuje vašim potřebám, klíčové. Než si však některou z nich odnesete domů, měli byste vědět několik důležitých věcí. Které to jsou, vám prozradíme v tomto článku.

12.09.2019
Mluvíte ze snu? Poznejte příčinu a vyspěte se bez zbytečných řečí

Pokud víte o tom, že mluvíte ze snu, pravděpodobně vás na to upozornil už i partner. Lidé, u kterých se tento jev vyskytuje, si totiž neuvědomují, že něco takového dělají. Na první pohled tyto zážitky mohou vypadat docela zábavně. Ve skutečnosti však mohou signalizovat určité problémy a navíc mohou rušit ve spánku i vaši polovičku.

02.09.2021
Sedavé zaměstnání? Tyto cviky nejen na záda vám pomůžou!

Dlouhé sezení v kanceláři vyčerpává. V kombinaci s dalšími faktory, jako je pracovní stres nebo stereotypní práce na počítači, může sedavé zaměstnání vést navíc k závažným zdravotním problémům. Typickými důsledky jsou bolesti zad, krční páteře, případně svalové křeče či mravenčení prstů. Abyste těmto nepříjemným následkům předešli, podívejte se spolu s námi na jednoduché cviky na záda. Nejsou fyzicky ani časově náročné a mnohé z nich můžete provádět, aniž byste vzbudili nežádoucí pozornost.

26.07.2019
Naše dítě chrápe, co s tím?

Chrápání je snížená průchodnost dýchacích cest, která vyvolává chvění měkkého patra. Trápí muže, ženy, ale nevyhýbá se ani dětem. Pokud i vaše dítě chrápe, zbystřete a raději to nepodceňujte, může vám to napovídat něco o jeho zdravotních problémech.

17.09.2020
Jak vybrat matraci pro ležící pacienty

Sami víme, jak pečlivě si vybíráme matraci, na které budeme trávit spoustu času. Co ale musí splňovat matrace, která je určena pro ty, kteří na ní musí trávit nejen noci, ale i celé dny? Řeč je o matracích pro ležící pacienty, které svým složením a ortopedickými vlastnostmi usnadňují pacientům dlouhodobý pobyt na lůžku. Umožňují dokonalé kopírování křivek těla, poskytují oporu svalům a páteři a zabraňují i ​​vzniku proleženin.

11.11.2019
Jak naučit děti ustlat si postel

Pokud jako rodiče přemýšlíte o co nejlepším způsobu skloubení domácích prací s výchovou dětí, je právě stlaní postele v mnohých ohledech ideální činností. Na jedné straně je to každodenní činnost, která netrvá dlouho a dá se snadno zařadit do ranního režimu. Na druhé straně představuje velmi názorný a praktický způsob vedení děti k užitečným návykům a kladnému postoji k povinnostem. A v neposlední řadě si i vy trochu usnadníte život.

29.07.2019
Tipy na lepší spánek pro lidi se skoliózou

Skolióza a problémy se spánkem často kráčí ruku v ruce. V noci nevíte, jak si máte lehnout a ráno se budíte rozlámaní. Není divu, že pokud vy nebo vaši blízcí trpíte nerovnoměrným zakřivením páteře, hledáte způsob, jak byste tyto problémy překonali. Pochopitelně nejdůležitější jsou doporučení, která vám poskytne váš ošetřující lékař. My vám nabízíme pouze tipy, jak dosáhnout lepšího a pohodlnějšího spánku i v případě skoliózy.

02.11.2020
Jak modré světlo ovlivňuje kvalitu spánku a proč se mu raději vyhýbat

O škodlivosti modrého světla z digitálních obrazovek, smartphonů, televizorů, tabletů nebo počítačů, jste již určitě slyšeli. Jak přesně ale ovlivňuje nejen náš spánek, ale i celkové zdraví a co můžete udělat pro to, abyste minimalizovali jeho účinky, vám už prozradíme v našem článku.

02.09.2021
Proč ukolébavky dokáží uspat (nejen) miminka

Většina rodičů to dobře zná. Dítě je unavené, ale místo toho, aby spinkalo, pouze vytrvale křičí a pláče. V takových případech se mnohdy osvědčily ukolébavky, které dítě uklidní a uspí. Přečtěte si, co se skrývá za jejich silným vlivem a popularitou, která přetrvává už celá staletí.

31.05.2021
Trápí vás noční můry? Poradíme vám, jak se zbavit špatných snů a začít klidně spát

I vy patříte k lidem, kteří ve snech prchají před neznámou hrozbou a přitom se sotva pohnou z místa, padají z velké výšky, ztrácejí zuby nebo bloudí osamoceni na místech, která vůbec neznají? Mnohé z těchto snů jsou přitom tak živé, že se z nich budíte s nepříjemnými pocity, které vám brání znovu usnout. Noční můry rozhodně nesmíte brát na lehkou váhu. V dnešním článku se proto podíváme na to, co špatné sny způsobuje, jaké se vyskytují nejčastěji a na to, jak jim úspěšně předcházet.

27.11.2020