0 Kč / 0ks

Jak vybrat matraci

Rádi poradíme všem, kteří si chtějí vybrat novou matraci nejen podle ceny, ale na základě relevantních informací. Pokud Vám není cokoliv jasné, můžete nám zavolat nebo napsat na obchod@ortopedickematrace.cz

Nejčastější chyby při nákupu matrací

Čeká vás v nejbližší době nákup nové matrace? Její výběr je proces, který byste neměli podceňovat. Jde o investici na několik let a v posteli strávíte až osm hodin denně. Správný výběr matrace ovlivní, jestli se ráno probudíte svěží a dobře vyspalí, nebo polámání. Každý má při jejím výběru jiné nároky na výšku, materiál nebo tvrdost. V dnešním článku se dozvíte, jaké jsou nejčastější chyby při nakupování matrace. Věříme, že právě VY se jich vyvarujete!

01.08.2019
Matrace pro seniory – vybíráme společně

Je spousta důvodů, proč se někdy špatně vyspíte a budíte se unavení. Jedním z nich je výběr nevhodné matrace. Nákup správné matrace je prvním krokem nejen k tomu, abyste se každé ráno probouzeli odpočatí, ale je to důležitá investice také do zdraví. Platí to dvojnásobně také v případě, že už máte něco odžité a s narůstajícím věkem se objevuje únava nebo nedejbože zdravotní komplikace.

01.08.2019
Matrace na pohovku nebo válendu

Dosluhují vám matrace na staré posteli nebo matrace na pohovku a válendu už něco zažily? Chcete je vyměnit, aniž byste vyhazovali postel? Většinou to nejde. Buď jsou pevně připevněné na plochu postele, nebo tvoří součást pohovky či válendy. V dnešním článku si povíme, co dělat v případě, že chcete nové matrace na válendu nebo pohovku.

01.08.2019
Jakou zvolit matraci při bolesti zad?

Páteř je jednou z nejdůležitějších částí našeho těla. Drží hlavu, je oporou trupu a kromě jiného na ní spočívá tíha všeho, co s sebou každodenně nosíme. V dnešní době si čím dál víc lidí stěžuje na bolest v oblasti páteře. Příčiny jsou různé, ale nejčastější příčinou je špatný životní styl.

01.08.2019
Jaká matrace je vhodná pro lamelové rošty?

Každá postel se skládá ze tří prvků – konstrukce lůžka, matrace a roštu. Rošt je stejně důležitý jako matrace a jeho výběr by měl předcházet výběru matrace. Slouží k odlehčení matrace a rovnoměrně rozloží zátěž. Chrání postel před vlhkostí, odvětrává matraci a zajišťuje její optimální provzdušňování. Tím zabraňuje množení roztočů a plísní. Rošty dále rozdělujeme na pevné a pružné. V dnešním článku si povíme víc o pružných lamelových roštech a o tom, jaké matrace jsou na ně vhodné.

01.08.2019
Vybíráme spolu vhodnou taštičkovou matraci

Taštičkové matrace patří k nejmodernějším pružinovým matracím. Od klasických pružinových matrací se liší tím, že jednotlivé pružiny jsou samostatně uložené v textilní taštičce. Odtud pochází jejich pojmenování. V dnešním článku vám dáme několik tipů na vhodnou taštičkovou matraci.

29.07.2019
Porovnání matrací s paměťovou pěnou

Porovnání nejprodávanějších matrací s paměťovou pěnou z naší akční nabídky: DUO VISCO, MEMORY COMFOFT a LORETA.

29.07.2019
Nakupujte kvalitní matrace

Výběr kvalitní matrace je jedním ze základních předpokladů našeho klidného a zdravého spánku. Stejně jako v jiných oblastech došlo i při výrobě matrací k velkému pokroku. V nabídce se objevilo velké množství inovací a zákazník dostal možnost volby.

29.07.2019
Nejmodernější: matrace ze studené a líné pěny

Matrace z moderních pěn poskytují optimální podporu lidskému tělu při ležení ve všech polohách, a vyhovují tak náročným individuálním požadavkům zákazníků.

29.07.2019
Matrace pro dva nebo raději dvě zdravotní partnerské matrace?

Pohodlí je při spaní velice důležité. Někdo potřebuje měkkou matraci, jiný zase tvrdší. Jak to ale sladit v případě, že má každý z partnerů rozdílné nároky? Ukážeme vám, jaké výhody má jedna velká partnerská matrace a proč někteří nedají dopustit na dvě menší.

26.07.2019
123