0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

I malá ložnice může být útulná a účelná: Poradíme  vám, jak na to

Pokud chcete, aby vaše malá ložnice byla pohodlná a praktická, musíte co nejlépe využít prostor, který máte k dispozici. Inspirujte se našimi tipy a triky, které vám pomohou vykouzlit v ložnici dokonalou oázu odpočinku.

12.01.2024
Poruchy spánku u mužů + tipy pro lepší odpočinek

Spánek je životně důležitý pro každého, ale věděli jste, že spánek mužů a žen se navzájem liší? Navíc mnoho mužů nemá dostatek kvalitního spánku, přestože v posteli stráví dostatek hodin. Často jsou příčinou poruchy spánku.

08.03.2023
Jaká matrace je nejlepší neboli co dělat, pokud je matrace příliš měkká nebo příliš tvrdá

Tvrdost matrace je samozřejmě subjektivní záležitost, na kterou má asi každý z nás svůj vlastní názor. Někdo dává přednost tvrdší matraci, jiný upřednostňuje měkčí. Správně tvrdá matrace napomáhá předcházet bolestem páteře a udržuje kvalitu spánku. Co však dělat, pokud se vaše preference změní a vy budete ať už kvůli změně zdravotního stavu, nebo z jiných důvodů chtít, aby byla vaše matrace měkčí nebo tvrdší? Naštěstí existuje několik řešení, která jsme pro vás shromáždili.

12.09.2019
Mají sny hlubší význam? Nejznámější teorie odhalují, co znamená noční snění

Existuje spousta snářů, které podrobně vysvětlují, co jednotlivé sny znamenají. Podle nich jsou to jakési symboly, které nám prozrazují, co nás v budoucnu potká. Avšak to, co se nám zdá, ve skutečnosti odráží naše vzpomínky, obavy nebo touhy. Přečtěte si, co si o tom myslí odborníci.

28.11.2023
Autismus ovlivňuje i spánek. Přečtěte si, co by měli vědět rodiče takových dětí

Více než polovina autistů trpí chronickými problémy se spánkem. Dobrou zprávou však je, že pokud začnete již dnes, možná pomůžete svému dítěti osvojit si správné spánkové návyky na celý život.

17.05.2022
Jak usnout, pokud jste rozrušení z něčeho, co vás čeká následující den

Je to nepříjemné, ale je tomu tak. I když normálně nemáte problém s usínáním, jakmile se objeví skutečný důvod, proč se potřebujete dobře vyspat, nemůžete ani „zamhouřit oči“. Díky našim radám se však můžete naučit, jak rychle usnout a dostatečně si odpočinout před velkým dnem.

06.12.2023
Naučte se, jak vybrat XXL matraci, kterou potřebujete

Život lidí s vyšší váhou není jednoduchý. Kromě toho, že potřebují speciální oblečení, aby se cítili pohodlně, měli by mít také vhodnou matraci, která by odpovídala jejich specifickým potřebám. Vyšší váha totiž představuje i větší zátěž pro záda a klouby, což se častokrát projevuje nepříjemnými bolestmi. Vyberte si svou XXL matraci a dejte sbohem diskomfortu a bolestem.

10.12.2019
Na které straně postele spíte? Podívejte se, co o vás prozrazuje vaše volba

Možná jste se nad výběrem strany postele nikdy nezamýšleli. Přesto si vždy vybíráte tu samou, u okna nebo u dveří, ať už spíte kdekoli. Podle nejnovějších výzkumů však to, co se zdá jako zvyk nebo čistě praktické rozhodnutí, o vás může prozradit mnohem víc, než si myslíte.

16.10.2023
7 špatných návyků, které vám kazí zdravý spánek + tipy, jak se jich zbavit

Pokud vás trápí problémy s usínáním, možná je na příčině některý ze sedmi zlozvyků před spaním. Naučte se, jak se jich pomocí našich tipů zbavit a vychutnejte si rychlé a snadné usínání.

10.03.2022
7 osvědčených tipů, jak mít krásné sny

Jak je nám dobře známo, všichni sníme. Co byste ale řekli na to, kdybyste mohli své sny ovládat? Vyzkoušejte naše tipy pro sladké sny a vyspěte se dorůžova.

22.12.2023
123