Využijte extra slevy na matrace BENAB s dárkovým poukazem BENAB5. Akce platí do 31.7.2024.

Potřebujete poradit? +420 534 534 397, obchod@ortopedickematrace.cz

Moderní aplikace pro kvalitnější spánek

Tipy a triky | 09.02.2019

Chcete zlepšit svůj spánek? V dnešní moderní době můžete i svůj spánek přenechat moderním technologiím. Podívejte se na přehled těch nejlepších technologií, které se postarají o váš dokonalý spánek.

S přibývajícím věkem přibývá starostí, stresu a spěchu. Tyto aspekty se podepisují na kvalitě spánku. Díky moderním technologiím můžete mít svůj spánek monitorovaný prostřednictvím aplikací. Díky nim si můžete ráno udělat přehled o tom, jak jste se vyspali, nebo se dozvědět, jak kvalitu svého spánku zlepšit. Aplikace mohou používat chytrý budík, zaznamenávat zvuky a vypočítávat dobu hlubokého spánku. Kromě toho vám poskytnou sledování spánkového režimu, také získáte tipy na zlepšení spánku. Pokud trpíte nespavostí nebo jen potřebujete zlepšit svůj spánek, tyto aplikace vám s tím jistě pomohou.

1. Sleep Cycle

Oblíbená aplikace, která vás vzbudí tehdy, když to bude pro vás nejpohodlnější. Aplikace dokáže sledovat údaje o vašem spánku a vzbudí vás přesně tehdy, když budete v lehkém spánku. Jelikož obyčejný budík nás může vzbudit i během tvrdého spánku, kdy se budeme cítit rozespalí ještě velmi dlouho, aplikace Sleep Cycle vás vzbudí v lehké fázi​.

Aplikace využívá mikrofon a gyroskop ke sledování vašeho pohybu a dýchání, takže přesně snímá vaše pohyby během spánku. Její nastavení je velmi bohaté. Můžete v ní nastavit vibrace, osvětlení, vyzvánění a mnoho dalšího.

S aplikací kromě zmiňovaného získáte

  • Měření srdečního tepu
  • Poznámky ke spánku
  • Relaxační zvuky, meditace, příběhy
  • Analýza spánku
  • Statistiky a grafy

Tip: Moderní aplikace k lepšímu spánku?

2. Reflectly

Digitální deník spánku vám pomůže při zlepšování kvality spánku. Deník můžete brát jako součást rutiny usínání. Poskytne vám výzvy a funkce, které vám pomohou při každodenním zapisování vašeho dne. S deníkem Reflectly se můžete maximálně uvolnit a zapisovat své myšlenky, které vám pomohou zbavit se stresu. Spánkový deník vás dostane do maximálního klidu a vy se tak budete moci dobře vyspat.

3. SleepBot

Aplikace je určena pro systém Android. Moderní aplikace dokáže zaznamenat vaše chrápání i mluvení ze spaní, případně reagovat na problémy s dechem. Aplikace je zaměřena na sledování vašeho spánku. Vyhodnocuje průběh hloubky vašeho spánku, na jehož základě může využít inteligentní budík, který se spustí ve fázi, kdy jste v lehkém spánku.

SleepBot je pro všechny fanoušky statistik. Všechny zajímavé informace o tvém spánku se dozvíš právě prostřednictvím této aplikace.

4. Go to Bed

Aplikace Go to Bed vám vždy jasně připomene, že je třeba jít spát. Moderní aplikace vám vždy připomene, kolik jste během týdne spali, jak hluboký byl váš spánek a pomůže vám zlepšit spánkový cyklus.

5. 10 % Happier

Potřebujete se lépe vyspat, abyste byli na další den odpočatí a šťastně naladění? Aplikace 10% Happier vám nabídne různé meditace pro lepší spánek. Knihovna s více než 500 meditacemi i inspirativní příběhy, které vás uvedou do pohodové atmosféry a zlepší tak váš spánek.

6. Twilight

Patříte k lidem, kteří se před spaním rádi dívají do mobilu? Aplikace Twilight ochrání vaše oči před škodlivým modrým světlem. Aplikace toto světlo nahradí teplejšími barvami. V aplikaci můžete nastavit, kdy se tento filtr zapne a vypne. Modrému světlu se přisuzuje horší kvalita spánku a nespavost. Tuto aplikaci proto ocení všichni, kteří večer před spaním sledují svůj mobilní telefon.

TipJak modré světlo ovlivňuje kvalitu spánku a proč se mu raději vyhýbat

7. Sleepo

Nechte se uvést do pohodové atmosféry s aplikací Sleepo. Díky ní si můžete vybrat hudbu podle vaší nálady, která vás navodí k příjemnému spánku.

Aplikace má ve své sbírce různé zvuky, které si můžete sami namíchat podle své nálady..

heurekashoproku
Obrovský výběr — Odborné poradenství — Výhodné ceny — Doprava zdarma