Naučte se, jak vybrat XXL matraci, kterou potřebujete

Život lidí s vyšší váhou není jednoduchý. Kromě toho, že potřebují speciální oblečení, aby se cítili pohodlně, měli by mít také vhodnou matraci, která by odpovídala jejich specifickým potřebám. Vyšší váha totiž představuje i větší zátěž pro záda a klouby, což se častokrát projevuje nepříjemnými bolestmi. Vyberte si svou XXL matraci a dejte sbohem diskomfortu a bolestem.

matrace na posteli

Bolesti páteře může způsobit i nevhodná matrace

Celkovou tělesnou hmotnost tvoří součet hmotnosti tělesné vody, svalů, tukové tkáně, kostí, vnitřních orgánů a dalších tkání. Přitom celou váhu lidského těla nosí každý den nohy, pánev a záda. Aby se však tato silná trojice adekvátně připravila na nastávající celodenní zátěž, musí si v noci vydatně odpočinout. A právě zde se často nachází kámen úrazu.

Zatímco pro pánev a nohy je noční spánek na lůžku skutečným odpočinkem, na nevhodné matraci pociťuje páteř nevyrovnanou zátěž a nejvíce exponovaná místa se později během dne ohlásí výraznými bolestmi. Kromě toho stačí jen několik kilo navíc a bolesti zad se dokonce znásobí. K tomu, abyste tyto stavy zmírnili, případně se jim úplně vyhnuli, je důležité pořídit si kvalitní matraci vhodnou pro osoby s vyšší hmotností. Pouze matrace, která je vyrobena tak, aby bez problémů snesla i vyšší zátěž, vám poskytne přiměřené pohodlí a oporu potřebnou pro vaši páteř.

Jaká je to matrace XXL

Kvalitní XXL matrace mají ortopedické vlastnosti, přičemž svým uživatelům nabízejí stabilitu, oporu a dlouhou životnost navzdory většímu zatížení. Na rozdíl od běžných matrací se vyznačují extra odolností a zvýšenou nosností, díky čemuž se neproleží a nezdeformují. Navíc poskytnou páteři dokonalou oporu, aby se nekřivila a rovnoměrně zatěžovala.

paní na posteli

Aby XXL matrace mohla plně rozvinout své vlastnosti, je potřeba ji položit na vhodný rošt. Příliš tenký nebo pružný rošt by se totiž mohl prohnout, čímž by matrace ztratila svou podpůrnou funkci pro páteř. Pokud si při výběru ložního roštu dáte pozor a rozhodnete se správně, výrazně prodloužíte životnost své matrace, ale hlavně zlepšíte kvalitu svého spánku.

Taštičková nebo pěnová matrace XXL

To, zda se rozhodnete pro pěnovou nebo taštičkovou matraci XXL, je už jen na vás. Vybrat si můžete například taštičkovou matraci MULTI S7, která je vhodná pro uživatele s vyššími nároky na nosnost, konkrétně pro váhovou kategorii do 140 kg.

Tato XXL matrace disponuje měkčí stranou, která má na povrchu středně tuhou pěnu, přecházející do tužších MULTIPOCKET taštičkových pružin, tuhost mírně zvyšuje i síť proti protlačení pružin. Druhá strana je s tuhou HR pěnou a kokosem - brání výraznějšímu vnoření do pružinek a přes kokos není cítit efekt pružinek ani při vyšším zatížení. 

TIP: Víte, jaký je rozdíl mezi pružinovou a taštičkovou matrací?

žena s nadváhou

Zastánci pěnových matrací určitě ocení vysokou matraci ze studené HR pěny Aneta. Kvalitní studená HR pěna s otevřenou buněčnou strukturou zajišťuje výborné odvětrání případné zbytkové vlhkosti z jádra matrace a vytváří dobrou tepelnou pohodu lůžka, přičemž příčné vlnky ve struktuře umožňují dokonalé provzdušnění matrace. Tato XXL matrace je vysoká a dostatečně tuhá, takže usnadňuje sedání na postel a vstávání z postele, což velmi ocení zejména lidé s nadváhou. Samotné jádro této vysoce luxusní matrace se skládá z profilované studené HR pěny a speciálních regulačních vložek s různou tuhostí, které pomáhají k dokonalému vnoření těla a poskytují páteři ideální oporu.

TIP: Jak vybrat správnou pěnovou matraci.

I XXL matrace může být tvrdá

Někdo dává přednost měkkým matracím, jiný nedá dopustit na tvrdé matrace. Pokud patříte k lidem, kteří mají pár kilo navíc a hledají vhodnou tvrdou matraci, neměli byste projít bez povšimnutí kolem tvrdé XXL matrace s vysokou nosností. Matrace nabízí dvojí řešení tvrdosti lůžka - na každé straně je totiž zvýšená tvrdost zajištěna jiným materiálem. První strana obsahuje silnou vrstvu kokosu v kombinaci se studenou HR pěnou s vysokou hustotou, která tvoří maximální oporu pro páteř.

Na druhé straně se nachází lisovaná RE pěna, která svou tvrdostí evokuje pocit, jaký máme při ležení na žíněnce nebo karimatce. To je extra tvrdá strana matrace. Matrace spadá do váhové kategorie do 140 - 150 kg, díky čemuž je ideální pro uživatele s vysokými nároky na nosnost. Bez problémů dokáže podepřít váhu i nad 120 kg, ale stejně dobře se přizpůsobí i při nižším zatížení.

TIP: Jakou zvolit tvrdost matrace?

Google+