Vrchní matrace zvýší kvalitu spánku

Chcete zlepšit zážitek z odpočinku na vaší stávající matraci? Nebo zvažujete pořízení záložní matrace, která zvýší komfort během příležitostného přespání vašich hostů na rozkládací pohovce? Vrchní matrace (tzv. topper) dokáže obojí. 

Co to je topper

Jde o vrchní pěnovou matraci, která má nižší výšku než ta obvyklá. Proto také váží méně. Můžete ji položit na stávající matraci nebo gauč. Topper zajistí potřebné vylepšení, které od takové matrace očekáváte, zároveň se s ním dobře manipuluje. To znamená, že ho můžete snadno kdykoliv sejmout a vyvětrat či vyprat jeho potah. Topper zároveň chrání vaši postel nebo matraci před potem a nečistotami, díky jednoduché údržbě snadno zajistíte jeho naprostou čistotu.

Proč si pořídit topper na postel

Vrchní matrace umí zvýšit kvalitu spánku na vašem stávajícím lůžku. Může mít komfortní 7 zónové vyhotovení, které se postará o pohodlí napříč jednotlivými částmi těla během odpočinku. Topper se hodí především tehdy, když:
 

  • potřebujete změkčit původní lůžko a zlepšit kvalitu spánku - například pokud ležíte na tvrdé sedačce nebo rozkládací posteli,

  • chcete zajistit hygienickou čistotu lůžka a mít možnost prát jeho horní část,

  • chcete ochránit stávající matraci před odřením a znečištěním a prodloužit tak její životnost. Topper tak plní funkci krycí matrace,

  • potřebujete vyrovnat nerovnosti původních matrací (například těch starších trojdílných),

  • nechcete investovat do nové matrace, protože je stále funkční, ale zároveň potřebujete zlepšit její stav.

Z jakého materiálu může vrchní matrace být

Vrchní matrace se vyrábějí z různých materiálů. Vy si můžete vybrat tu pravou přesně podle toho, co od ní očekáváte. Mezi nejčastější patří:

  • PUR pěna: jde o klasický měkčí materiál, který je tvarově stálý a pevný.

  • HR pěna: pružnější a vzdušnější, rychle se přizpůsobí vašemu tělu.

  • tzv. paměťová pěna: přesně kopíruje křivky těla.

 

Naše toppery mají pratelný potah, díky kterému je jejich údržba velmi snadná. Vrchní matrace můžete pořídit v různých rozměrových variantách, a to pro jednolůžko (například topper 90 x 200 cm, 120 x 200 cm a 140 x 200 cm) i dvoulůžko (například topper 160 x 200 cm, 180 x 200 cm). Toppery máme ve dvou výškových rozpětích, a to 3-4 cm a 5-6 cm.

Velkou výhodou vrchních matrací je jejich nízká pořizovací cena (v porovnání s běžnou matrací). Pokud potřebujete zlepšit kvalitu svého spánku, ale zároveň nechcete investovat do nové matrace, doporučujeme pořízení topperu.

Google+