Online fórum: Jakou matraci? Otázky a odpovědi

Online fórum: Jakou matraci?Rádi poradíme všem, kteří si chtějí vybrat novou matraci nejen podle ceny, ale na základě relevantních informací. Na internetu jsme prošli různá fóra a přinášíme Vám odpovědi na časté dotazy. Pokud i Vám není cokoli jasné, můžete nám napsat Vaše požadavky na e-mail obchod@ortopedickematrace.cz a my se vynasnažíme Vám doporučit nejvhodnější matraci právě pro Vás.

Taštičková / pružinová matrace nebo latexová matrace?

Pokud by byla matrace uložená na pevné desce, určitě doporučujeme volit raději pružinovou, nebo ještě lépe taštičkovou matraci. Latex totiž potřebuje "dýchat" na vzdušném podkladu, jakým je lamelový rošt. Taštičkové matrace jsou vhodnější pro zákazníky s vyššími nároky na nosnost, jsou odolnější proti proležení než pěnové matrace. V ostatních případech doporučujeme latex pro jeho lepší ortopedické schopnosti.

TIP: Znáte rozdíl mezi pružinovou a taštičkovou matrací?

160cm nebo 2x80cm na velkou postel?

Dva kusy se doporučují v případech, kdy je mezi partnery větší váhový rozdíl - toto platí hlavně u pružinových a taštičkových matrací. Ale i v ostatních případech je praktičtější volit 2 menší matrace 200 x 80 cm: manipulace je jednodušší, matrace můžete otáčet i bez pomoci partnera, je jednodušší vyprat menší potahy, každý z partnerů si může vybrat jiný typ matrace, dvojmatrace se nedá polohovat atd. Víc prostoru pro vaše pohodlí nabízí matrace v šířce 90 cm

Latex lepší než líná pěna?

I latex i líná (paměťová) pěna jsou nejluxusnější matracové materiály. Jejich kvalita je srovnatelná. Trochu univerzálnější je líná pěna, protože takovou matraci můžete uložit téměř na jakýkoli podklad. Latex je mírně pružnější, ale vyžaduje uložení na lamelový rošt. Zdravotní účinky jsou podobné.

TIP: Jak vybrat správnou pěnovou matraci

Strunové (pružinové) jsou po jisté době zvučné, struny se někdy dokážou prodrat ven

Kvalitní pružinová matrace Vám nikdy nebude vrzat. V lůžku většinou vrže podklad pod matrací - roky unavený rošt. Všechny pružinové matrace z naší nabídky obsahují speciální síť proti protlačení pružin. Životnost této sítě je 30-40 let.

Proč se vkládá do matrace kokos?

Kokos dodává matraci potřebnou tvrdost v závislosti na tloušťce kokosového bloku. Kokosové vlákna také pomáhají odvětrávat z matrace vodní páry vznikající při spánku.

Jsem na pochybách ohledně latexu. Opravdu vrže například při převalení se na bok?

Latex nikdy nevrže. Vrzat může jedině "unavený" rošt pod matrací.

Zkusila jsem i nějaký nejnovější hit (nevzpomenu si už na název, ale je z materiálu, který vyvinula NASA) a tedy nechtěla bych ho ani zadarmo... měla jsem pocit, že mě ta matrace normálně vcucává do sebe

AKCIA 1+1: Matrace s pamäťovou (lenivou) penou MEMORY COMFORTToto nás opravdu pobavilo :) Paní určitě zkoušela matraci s tzv. línou (paměťovou) pěnou. Líná pěna je unikátní materiál, který vyvinula NASA pro potřeby kosmonautů na jejich dlouhých výletech do kosmu. Líná pěna se dokáže nejlépe prizpůsobit tělu ležícího v jakékoli poloze a omezuje protitlak na svaly, proto se na matraci s línou pěnou za noc otočíte 3x méně v porovnání s obyčejnou matrací. Líná pěna totiž reaguje nejen na váhu, ale i na teplotu ležícího. Soudíme tedy, že pokud paní měla pocit, že ji matrace vcucává, bylo to jistě pro její vysokou teplotu z nákupní horečky :)

Do matrace bych chtěl investovat do 5000 Kč. Dá se v této cenové kategorii získat něco obstojného?

Cenu matrace vždy určuje cena použitých materiálů, ze kterých je matrace vyrobená. Molitanové matrace tak budou vždy nejlevnější a matrace s línou pěnou a latexem nejluxusnější. Matrace s nejlepším poměrem ceny a kvality spánku jsou latexové matrace s cenou už od 5000 Kč. Tip na hodně kvalitní matraci z jednodušších materiálů: VIOLA - je speciálně vyfrézovaná tak, aby se i "molitan" dokázal dobře elasticky přizpůsobit tělu ležícího. Matrace Viola je doporučená ortopedem, stejně jak latexové matrace.

Stále nevím jakou si zvolit? Jestli pružinovou nebo taštičkovou, latexovou, pěnovou. . . deska je rovná, žádný polohovatelný rošt

Pochopili jsme, že matrace bude uložená na pevné desce - z toho důvodu musíme vyloučit možnost latexu, který je nutné uložit na rošt. Pokud to rozpočet umožní, zvolte matraci s línou pěnou. Toto doporučujeme hlavně, pokud máte jisté problémy se spánkem nebo bolestmi zad. Zlatou střední cestou bude zónovaná matrace ze studené HR pěny nebo taštičková matrace, pokud je Vaše váha vyšší. Levnější variantou jsou sendvičové a pružinové matrace.

Google+