Porovnání matrací s paměťovou pěnou

Porovnání nejprodávanějších matrací s paměťovou pěnou z naší akční nabídky: DUO VISCO, MEMORY COMFOFT a LORETA.

Paměťová pěna má několik označení, ale pořád jde o tu samou pěnu – termoaktivní, viscoelastickou, línou, paměťovou pěnu. Jednotlivá pojmenování vycházejí z vlastností této nejvyspělejší pěny. I proto se doporučuje jako vhodné řešení po zdravotní stránce.

  • Viscoelastická, resp. termoaktivní pěna – reaguje nejen na tlak (váhu), ale i na teplotu. Absorbuje teplotu lidského těla a postupně pod tělem měkne. Proto se dokáže výborně přizpůsobit.
  • Paměťová pěna – jakmile pěna tělo okopíruje, tak si tento tvar „zapamatuje“ a už dále nevytváří protitlak. Protože pěna na tělo nikde netlačí, ale zároveň ho podpírá, dochází k ideálnímu uvolnění svalů a k celkové regeneraci. Člověk se na matraci, která ho nikde netlačí, v noci o hodně méně otáčí, a proto je jeho spánek klidnější.
  • Líná pěna, resp. lazy foam – pěna se pomaleji stlačuje, a proto člověk po ulehnutí na tuto pěnu cítí postupné vnořování se do matrace. Ten samý efekt nastává i ve chvíli, kdy z matrace vstanete. Pěna se pomalu (asi několik sekund) vrací do svého standardního tvaru. Z tohoto důvodu se pěna označuje jako „líná“.

Matrace DUO VISCO obsahuje 2 druhy paměťové pěny – na jedné straně je paměťová pěna o něco měkčí, na druhé straně tvrdší. Celkově je to však stále středně tuhá matrace (4 ze 7), protože jde o matraci z tužší pěny. Jde tedy o kombinaci tvrdší střed a měkčí povrch z paměťové pěny (zónový povrch, výška 4 cm v nejvyšším bodě oboustranně).

Matrace MEMORY COMFORT obsahuje vyšší vrstvu paměťové pěny – je tam plná 5 cm vysoká vrstva. Tělo je tedy v případě této matrace úplně vnořené do paměťové pěny, a tak nejvíc cítí efekt paměťové pěny. Z druhé strany je matrace tvrdší (5 ze 7).

Matrace LORETA má na jedné straně stejné složení jako matrace DUO VISCO – je tam stejný 7zónový profil z paměťové pěny (4 cm v nejvyšším bodě) a tvrdší profilovaný střed z PUR pěny. Matrace LORETA má však na tvrdší straně vrstvu HR pěny, která je tužší (5 ze 7).

Paměťové matrace pořídíte ve všech standardních i atypických rozměrech, podívejte se například na matrace 80 x 200 cm nebo matrace 200 x 200 cm.

TIP: Mrkněte na nejmodernější matrace ze studené a líné pěny

Google+