Víte, co o vás prozrazuje vaše pyžamo? Možná více, než jste si mysleli

Saténová noční košilka, pohodlné tričko a široké kalhoty nebo teplé ponožky? To, v čem nejraději spíte, hodně vypovídá o vaší osobnosti. Přečtěte si více a zjistěte, zda to sedí i na vás.

žena s úsměvem

Komfortní pyžamo často nosí nostalgičtí lidé

Pokud nosíte tradiční bavlněné pyžamo nebo nadrozměrnou mikinu, zejména se vzorem kreslených postaviček z komiksů a seriálů z mládí, pravděpodobně často podléháte nostalgii. Patříte k lidem, pro které je rodina na prvním místě a jejich hlavní osobnostní rysy jsou loajalita a čestnost.

Důležitými faktory, pokud jde o vaše noční oblečení, jsou zejména pohodlnost a příjemný materiál, což naznačuje, že máte rádi pocit bezpečí. Sami se považujete za člověka, který je upřímný, čestný a citlivý.

Tip: Hyperhidróza + tipy, jak bojovat s pocením během spánku

Sladěná pyžamová souprava ukazuje na perfekcionismus

I když spíte, nemůžete se uklidnit, aniž byste věděli, že všechno na vás spolu dokonale ladí. V každodenním životě jste pravděpodobně perfekcionista a s oblibou dodržujete i svou noční rutinu. Ačkoliv je pro vás důležité pohodlí, harmonie je klíčová. Rádi také sledujete nejnovější módní trendy.

Nositelé flanelových pyžam dbají o své zdraví a hygienu

Flanelové pyžamo s klasickým zapínáním na knoflíky je signálem, že si ceníte svého zdraví a potrpíte si na hygienu. Platí také, že mnozí z těch, kteří nosí zapínací pyžamo, projevují silné organizační schopnosti. Tito lidé se však často obávají, že nad mnohými situacemi nemají dostatečnou kontrolu.

Negližé a sexy noční košilky jsou pro ty, kteří rádi poutají pozornost

Romantické nebo odvážné hedvábné či saténové noční košilky naznačují, že oplýváte výraznou sebedůvěrou a snažíte se dosáhnout uznání za své životní úspěchy.

žena na posteli

Rádi chodíte ven a bavíte se, těší vás, pokud jste středem pozornosti a své místo na výsluní si dokážete pořádně vychutnat. Kvalita (ať už jde o cokoliv) je pro vás mimořádně důležitá.

Široké tričko a kalhoty poukazují na svobodného ducha

Tričko na spaní ve velikosti XXL zkombinované s volnými pyžamovými kalhotami o vás prozrazuje, že rozhodně netrpíte nízkou sebedůvěrou. Charakterizuje vás svobodný duch a vlastní názor, který se nebojíte prezentovat. Cítíte se pohodlně ve vlastní kůži a vaše cíle jsou žít život podle svých pravidel.

žena v triku

Váš volnomyšlenkářský styl znamená, že si vybíráte to, v čem se cítíte pohodlně a co odpovídá vaší náladě na daný den. Nechcete trávit příliš mnoho času tím, že se budete starat o to, co lidé i tak neuvidí a už vůbec se nechcete omezovat dlouhými pyžamovými kalhotami a rukávy.

Nošení ponožek do postele znamená, že se ovládáte a chybí vám empatie

Pokud si před spaním natáhnete na nohy ponožky, pravděpodobně jste pragmatičtí a vyrovnaní v mnoha aspektech svého života. Zajímavé je, že mnozí z těch, kteří pravidelně nosí ponožky do postele, jsou považováni za lidi s nedostatkem empatie. Často se také snaží o efektivní výkon v každodenních činnostech a nic neponechávají náhodě.

Pokud spíte nazí, jste cílevědomí

Spaní v rouše Adamově často naznačuje, že jste se svým životem spokojeni a nezabýváte se zbytečnostmi. Mnozí z těch, kteří spí nazí, se nebojí posuzování a vlastního názoru si váží více než cizího mínění. Mnozí z těch, kteří pravidelně spí nazí, se dají označit za "cílevědomé" a pozitivně myslící jedince.

Jaké pyžamo je ideální pro lepší spánek?

Nemusíme po radu chodit daleko, pokud si uvědomíme, že nejlepší pyžamo je takové, které vám nabízí největší pohodlí. Vyberte si proto materiál, který se nejlépe přizpůsobí vaší pokožce. Například vlna je příjemná, ale může škrábat. Bavlna je obecně oblíbená pro svou měkkost a prodyšnost.

Měli byste také zvážit, které pyžamo vám v noci pomůže účinně regulovat tělesnou teplotu. Flís je dobrou volbou na zimní měsíce, kdy se chcete v posteli ohřát, zatímco lehká bavlna vás v létě příjemně ochladí. Hedvábí je považováno za univerzální materiál pro regulaci teploty bez ohledu na roční období. Jeho nevýhodou je však kluzký povrch.

Pokud trpíte alergiemi, doporučujeme zvolit pyžamo z přírodních materiálů, jako je například bavlna, len či bambus. Jde o hypoalergenní materiály, které mohou zmírnit alergické příznaky.

Tip: Znáte všechny tyto překvapující spánkové návyky z celého světa?

Google+