Součástí moderní matrace je snímatelný potah

Zdravý člověk vypotí v průběhu noci v době spánku až několik decilitrů tekutiny, která projde prádlem a do matrace. Proto musí být zdravotní matrace dostatečně prodyšná a musí být schopna tuto vlhkost absorbovat a později odvětrat. Tím poskytuje spícímu dokonalý pocit suchého pohodlí v průběhu celé noci a celého spánku.

Hygiena lůžka

Z toho důvodu je potřeba, aby potahy na matrace splnily nejpřísnější hygienická kritéria, t.j. aby byly z kvalitního lehce udržovatelného materiálu, který nabízí ochranu proti plísním, bakteriím a který není živnou půdou pro roztoče. Tyto vlastnosti zabraňují tvorbě nepříjemného zápachu. A protože se lůžkovin dotýkáme i nahým tělem, potahové látky musí být příjemné na dotek.

Standardem se v poslední době staly snímatelné, odzipovatelné potahy na matrace vyrobené z kvalitních materiálů, které je možné jednoduše vyčistit nebo vyprat v pračce a tak zabezpečit maximální a rychlou hygienu. Zdravotní matraci díky potahu prodloužíte životnost!

Představujeme nejoblíbenější potahy na matrace

Damaškový potah Soft - základní potah na matrac Damašek Soft: Potah z kvalitního damašku bez vrstvy PES rouna. Potah je vybavený zipem a s možností chemického čistění. Damaškové potahy jsou pevné a výborně ochrání jádro matrace. Potah je alergicky neutrální.

Oblíbený, cenově nejvýhodnější, pratelný potah MedicoBílý pratelný potah Medico: Potahová bílá strečová látka je prošita vrstvou PES rouna. Prací potah je vybavený děleným zipem po celém obvodě, teda potah se tedy dá rozdělit na 2 poloviny a každou můžete vyprat samostatně. Potah s možností praní na 60 °C. Svojí měkkostí podstatně zvyšuje komfort ležení. Potah je alergicky neutrální.

Pratelný potah na matraci s 40% podílem bavlny - EasycleanPratelný potah Easyclean s 40% podílem bavlny: Hodně kvalitní strečová látka je prošita vrstvou dutého mikrovlákna s pamětí. Součástí potahu je dělený zip s možností rozdělení potahu na dvě poloviny. Potah je také pratelný na 60 °C. Svojí měkkostí podstatně zvyšuje komfort ležení. Potah je alergicky neutrální.

Luxusní potah na matraci Aloe VeraLuxusní potah Aloe Vera: Potahová látka je bohatě prošitá vrstvou PES rouna (duté mikrovlákna), je opatřena děleným zipem po celém svém obvodě. Potah s možností praní na 60 °C. Díky obsahu výtažků z blahodárného Aloe Vera, které se využívá při výrobě luxusní kosmetiky, působí antisepticky a má příznivý účinek na pokožku těla. Vhodné hlavně pro zákazníky s vyšší potivostí. Jedná se o tzv. "funkční potah na matraci". Je alergicky neutrální.

Google+