Vybíráme spolu vhodnou taštičkovou matraci

Taštičkové matrace patří k nejmodernějším pružinovým matracím. Od klasických pružinových matrací se liší tím, že jednotlivé pružiny jsou samostatně uložené v textilní taštičce. Odtud pochází jejich pojmenování. V dnešním článku vám dáme několik tipů na vhodnou taštičkovou matraci.

taštičkový matrac

Jak rozlišit kvalitní taštičkové matrace

Nejdůležitější součástí každé taštičkové matrace je její jádro, tedy střední část. V ní jsou vedle sebe hustě poskládané taštičky. Můžete se setkat s hustotou od 200 do 1000 kusů taštiček na 1 m2 plochy. Čím je hustota taštiček v matraci vyšší, tím jich je na 1 m2 matrace víc a matrace je kvalitnější a pohodlnější. Každá jedna pružinka samostatně reaguje na stlačení způsobené hmotností těla, matrace se tak lépe přizpůsobuje a tím se docílí výrazně lepší bodové elasticity. Kvalita taštičkových matrací je však dána nejen hustotou, ale i způsobem uložení taštiček.

Můžete se setkat s dvojím způsobem uložení:

  • klasické – taštičky jsou uloženy jedna vedle druhé; toto uložení se používá u klasických typů taštičkových matrací
  • plástvové uložení – taštičky jsou uloženy do tvaru včelí plástve; toto uložení mají kvalitnější matrace; nabízejí lepší oporu páteře

Pro pohodlnější spaní jsou taštičkové matrace zónované do 5 nebo 7 anatomických zón. Pružinky mají různou tuhost, jemnější jsou umístěny pod koleny a rameny, aby byla v těchto místech matrace měkčí. Měkčí pružinky tak umožní jednodušší zaboření ramen do matrace. Naopak pod hlavou, uprostřed a pod chodidly jsou pružinky tužší.

Tip: Znáte rozdíl mezi pružinovou a taštičkovou matrací?

1. Taštičková matrace MULTI S7

Pokud sháníte tvrdší taštičkovou matraci nebo matraci pro partnerskou dvojici s větším váhovým rozdílem, doporučujeme vám taštičkovou matraci MULTI S7. Její jádro obsahuje až 3x více kusů pružinek, než mají klasické taštičkové matrace. Na m2 jich je až 650 kusů, proto matrace dokáže podepřít váhu člověka až do 140 kg.

Taštičkové jádro je rozděleno do 7 anatomických zón a díky studené HR pěně na povrchu obou stran je plné vzduchu, protože pěna vyniká prodyšností. Matrace má různou tvrdost na obou stranách. Na tvrdší straně se totiž nachází pod HR pěnou ještě kokosová vrstva, která brání výraznějšímu zaboření těla do pružinek.

Matraci doporučujeme:

  • pro lidi, kteří se velmi potí
  • pro partnery s větším váhovým rozdílem
  • pro lidi, kteří mají rádi tvrdší a vysokou matraci
  • pro lidi s hmotností až do 140 kg

2. Taštičková matrace FYZIO

Pokud chcete taštičkovou matraci, která je měkčí, dovolte nám upozornit na taštičkovou matraci FYZIO. Na obou stranách má vrstvu komfortní PUR pěny, která umocňuje vysoké pohodlí. Při váze člověka nad 90 kg se tělo zaboří do taštičkového jádra a matrace působí měkčím dojmem. Pokud máte váhu do 90 kg, bude se vám zdát matrace středně tuhá.

matrac FYZIO

Jádro taštičkové matrace je od špičkového německého výrobce ARGO. Tuhost pružinek je rozdělená do 7 anatomických zón, z nichž měkčí jsou pod rameny a koleny, což je vhodné pro spánek na boku.

Matraci doporučujeme:

  • alergikům, protože je matrace velmi prodyšná
  • starším lidem s citlivějšími klouby
  • lidem s hmotností až do 110 kg
  • dětem a mladým lidem

3. Taštičková matrace ERGOMAX

Taštičková matrace ERGOMAX má jádro se sedmi zónami, přičemž taštičky s pružinkami jsou pospojované do tvaru včelí plástve. Je to skvělá partnerská matrace s rozdílnou hustotou na obou stranách. Jednu stranu tvoří pružná HR pěna, zpevněná vrstvou přírodního kokosového vlákna. Tato strana je vhodná pro ty, kteří mají rádi pevné a tvrdší lůžko. Na měkčí straně matrace je paměťová pěna se 7zónovým povrchem, která přechází do středně tuhých taštičkových pružin. Paměťová pěna je velmi příjemná a reaguje nejen na váhu, ale i na teplotu lidského těla.

Matraci doporučujeme:

  • lidem, kteří se velmi potí
  • partnerům s větším váhovým rozdílem
  • lidem, kteří mají problémy se zády a pohybovým aparátem
  • lidem, kteří mají rádi vyšší matraci

4. Taštičková matrace FYZIO PLUS

K nejprodávanějším a nejoblíbenějším taštičkovým matracím patří taštičková matrace FYZIO PLUS. Matrace má taštičkové jádro se sedmi zónami, což zvyšuje ortopedický efekt matrace. Pružinky jsou uložené ve tvaru včelí plástve. Na povrchu obou stran je kvalitní 7zónová FLEX-PUR pěna s masážním povrchem, která zlepšuje prokrvení pokožky a uvolňuje svaly během spánku. Matrace má dvě tvrdosti. Na tvrdší straně je pod pěnou ještě deska z kokosového vlákna.

matrac FYZIO PLUS

Matraci doporučujeme:

  • do hotelů a ubytovacích zařízení,
  • pro partnery jako partnerskou matraci,
  • do vlhčího prostředí, protože velmi dobře odvětrává,
  • pro seniory díky výšce.

Výhody taštičkových matrací

Velkou výhodou taštičkových matrací je, že nepotřebují rošty, můžete je klidně položit i na rovnou desku. Mezery mezi taštičkami umožňují neustálé proudění vzduchu, matrace jsou tedy prodyšné, snadno se odvětrávají a odvádějí vlhkost.

Ani u člověka s velkou hmotností se nedeformují a drží tvar, přičemž jejich životnost je velmi dlouhá. Taštičkové matrace disponují výbornými ortopedickými vlastnostmi a jsou doporučované ortopedy.

Taštičkové matrace pořídíte ve všech standardních i atypických rozměrech: podívejte se třeba na matrace 140 x 200 cm nebo matrace 180 x 200 cm.

Google+