0 Kč / 0ks

Blog o zdravém spaní

Poznejte svou ideální délku spánku. Takto zjistíte, zda spíte příliš málo nebo příliš mnoho

Víme, že dospělý člověk by měl spát minimálně 7 až 8 hodin denně. Tento údaj je však pouze orientační a rozhodně nevystihuje potřebu spánku každého jednotlivce. Spánkové potřeby se totiž liší člověk od člověka. Proto vám nabízíme návod, jak zjistit, kolik spánku opravdu potřebujete.

11.11.2021
Únava hned po probuzení – jak se jí zbavit?

Znáte ten pocit, když se ráno probudíte a jste hned unavení? Ani po dlouhém spánku se necítíte svěží. Každý to určitě alespoň jednou v životě zažil. Jak této nepříjemné záležitosti předejít?

27.09.2023
Matrace a tvrdost: rozšířená stupnice tvrdosti 1-7

Širokou nabídku matrací jsme rozčlenili podle stupňů tvrdosti. Standardní stupnice zná 5 stupňů tvrdosti matrací, my jsme se rozhodli stupnici rozšířit.

23.04.2015
Věděli jste, že kvalita spánku může mít vliv na vaši pleť?

K tomu, abyste vypadali mladší, nemusíte používat drahé krémy proti stárnutí. Jak ukazují výsledky několika studií, možná by stačilo jen dopřát si více hodin spánku.

14.02.2023
I vy oddalujete odchod do postele? Přečtěte si, proč byste s tím měli přestat

Vzpomínáte si na výmluvy, které jste používali jako dítě, abyste oddálili čas, kdy je potřeba jít spát? Zajímavé je, že mnozí z nás používají stejnou zdržovací taktiku i v dospělosti. Jde o fenomén, který představuje úmyslné odkládání spánku, například ve prospěch sledování filmů, sledování sociálních sítí nebo čtení.

14.10.2021
Správný výběr matrace podle materiálu a složení

Vhodně zvolená matrace poskytuje v kombinaci s podkladem dostatečnou vzdušnost a zaručuje dokonalé rozložení hmotnosti, čím je zaručena ideální anatomická poloha páteře a uvolnění kostního svalstva v době spánku.

23.04.2015
12denní výzva pro lepší a kvalitnější spánek. Vyzkoušejte ji i vy

Správná spánková hygiena je pro kvalitní spánek mimořádně důležitá. Zakládá se zejména na vhodném prostředí a správných spánkových návycích. My vám nabízíme 12denní plán s osvědčenými tipy, díky kterým si spánek určitě zlepšíte. Vyzbrojte se tedy odhodláním a důsledností a směle začněte.

27.07.2021
Dětská obezita má několik příčin. Jednou z nich může být i nedostatek spánku

Nedávné studie prokázaly, že u dětí, které spí méně, než je doporučeno pro jejich věk, se zvyšuje riziko vzniku obezity. Potvrdilo se, že děti a dospívající, kteří pravidelně spí méně než ostatní ve stejném věku, v dospělosti více přibývají na váze a je u nich vyšší pravděpodobnost, že budou mít nadváhu nebo budou obézní.

01.02.2023
Rozlučte se se ztuhlou šíjí a bolestí krčních svalů po probuzení

Probuzení s bolavým a ztuhlým krkem nikomu na náladě nepřidá. Sáhnout po lécích proti bolesti není vždy správné řešení, zejména pokud se problém opakuje častěji. Proto jsme pro vás připravili přehled toho, co způsobuje bolestivou a ztuhlou šíji, jakož i tipy pro rychlou úlevu.

28.06.2023
345